LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski cere Europei să răspundă cu sancţiuni mai mari în cazul "războiului gazului"

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski cere Europei să răspundă cu sancţiuni mai mari în cazul "războiului gazului"

UPDATE 05:15 Putin s-ar simţi umilit dacă ar trebuie să discute faţă în faţă cu Zelenski, afirmă un fost diplomat rus

Boris Bondarev, fost diplomat rus, a declarat că "Rusia a depăşit graniţele raţinii şi s-a scufundat într-un abis, fapt pentru care el a decis să demisioneze relatează Hotnews.

„Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă. Ar fi umilit de acest lucru. Poate vă amintiţi că Putin l-a numit în mod public pe Zelenski „un drogat” şi a făcut apel la generalii şi ofiţerii ucraineni să scape de el şi de drogaţii lui de la Kiev. Imaginaţi-vă, deci, cum s-ar simţi dacă ar trebui să dea mâna cu preşedintele ucrainean”, a declarat Boris Bondarev.

Zelenski cere Europei să răspundă cu sancţiuni mai mari în cazul "războiului gazului"

"Este un război deschis al gazelor pe care Rusia îl poartă împotriva Europei unite. Nu le pasă ce se întâmplă cu oamenii, cum suferă - de foamete din cauza porturilor blocate, de frigul de la iarnă şi sărăcie ... sau de ocupaţie. Acestea sunt doar forme diferite de teroare”, a spus preşedintele ucrainean.

Pentru această atitudine a ruşilor privind distribuirea gazului în Europa, Zelenski consideră că trebuie să existe o ripostă prin creşterea sancţiunilor, relatează news.ro.

"De aceea trebuie să există ripostă. Nu vă gândiţi cum să aduceţi turbina înapoi, ci întăriţi sancţiunile. Faceţi totul pentru a limita veniturile ruseşti nu numai din gaze şi petrol, ci şi din orice exporturi rămase. Şi întrerupeţi cât mai mult posibil relaţiile comerciale cu Rusia, deoarece fiecare astfel de legături este instrumentul potenţial al Rusiei de a pune presiune. Un stat terorist are nevoie de şantajul cu gaz al Europei, care se înrăutăţeşte în fiecare lună, pentru a face grea viaţa fiecărui european. Şi acest lucru poate fi de fapt perceput ca un stimulent pentru ca al optulea pachet de sancţiuni al UE să fie semnificativ mai puternic decât cel de-al şaptelea recent aprobat", a adăugat Zelenski.

UPDATE 03:00 Ruşii au publicat imagini cu momentul lansării rachetelor Kalibr care au lovit portul Odesa

Agenţia rusă de ştiri Ria Novosti a publicat imagini în care afirmă că a fost surprins momentul lansării rachetelor Kalibr care au lovit portul ucrainean Odesa.

„Filmări cu lansări de rachete către ţinte militare ucrainene din portul Odesa”, a comentat publicaţia la video-ul postat pe Twitter.

UPDATE 00:00 Zelenski îl demite pe Ruslan Demchenko din funcţia de prim-vicesecretar al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis, luni, pe Ruslan Demchenko din funcţia de prim-vicesecretar al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei (NSDC), printr-un decret, transmite agenţia Interfax.

Documentul relevant nr. 528/2022 a fost publicat luni pe site-ul prezidenţial. "Demiterea lui Demchenko Ruslan Mykhailovych din funcţia de prim-vicesecretar al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei", prevede decretul.

Gazprom anunţă o reducere drastică a livrărilor de gaze

Gigantul energetic a declarat luni că opreşte o altă turbină din conducta Nord Stream 1. Acest lucru va face ca livrările de gaze naturale către Germania să scadă la jumătate, după ce deja fluxurile de gaze funcţionau la 40% din capacitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”